Zelhems Christelijk Oratoriumkoor

Zingende mensen, blijde mensen ! Dus kom zingen

Onze dirigent

Jaap Vonk is de dirigent van het"Zelhems Christelijk Oratoriumkoor" sinds september 2009.

Jaap Vonk werd geboren in 1960 in het hoge noorden van Friesland. Vanaf zijn achtste jaar kreeg hij orgelles en bespeelde diverse orgels tijdens kerkdiensten in zijn woonplaats Emmeloord.

Na de verhuizing naar Twente studeerde hij Orgel aan het Twents Conservatorium bij Willem Mesdag en Gijs van Schoonhoven. Na jaren van veel orgel- en pianospelen en het zingen in kamerkoren wilde hij zich verder ontwikkelen als koordirigent en ging terug naar het Conservatorium om Kerkmuziek en Koordirectie te studeren bij o.m. Kees Stolwijk. Deze studies werden afgesloten in 2002 met een openbaar concert in de Jacobuskerk in Enschede.

Sinds 1992 is Jaap Vonk cantor-organist van de “Hofkerk” in Oldenzaal. Naast de muzikale leiding van het “Zelhems Christelijk Oratoriumkoor” is hij dirigent van “Jubilate” uit Neede en het “Interkerkelijk Koor” uit Vriezenveen.

Zijn muzikale activiteiten zijn zeer divers, van het pianospelen bij popkoren tot zingen en dirigeren van het Gregoriaans en uitvoeren van hedendaagse (kerk)muziek.

Zijn grootste passie is de muziek uit de Renaissance van o.m. Palestrina ,Josquin en Lassus. In deze muziek vind je alles wat Koormuziek zo boeiend maakt.