Zelhems Christelijk Oratoriumkoor

Zingende mensen, blijde mensen ! Dus kom zingen

Onze dirigent

Arjan van der Roest is  dirigent van het Zelhem Christelijk Oratoriumkoor sinds november 2019

Arjan van der Roest (geboren 1960) begon zijn muzikale loopbaan als sopraansaxofonist in het plaatselijke fanfareorkest van het Zeeuwse dorpje Renesse. Zijn talent voor muziek werd al vroeg ontdekt en na het voortgezet onderwijs besloot hij dan ook om de muziek in te gaan. In eerste instantie met de klarinet omdat het instrument saxofoon nog niet op ieder Conservatorium als hoofdvak werd gegeven.

Het lukte hem om met een jaar voorbereiding op de klarinet toch toegelaten te worden op het Brabants Conservatorium. Naast de klarinet kreeg hij ook pianoles en hij maakte de overstap naar het hoofdvak piano. In eerste instantie bij Liana Serbescu, vervolgens bij Jan Wijn, Hans Derksen en J.M. Huizing.
In 1996 ontving hij zijn Bachelor-diploma voor piano , behaald op het Sweelinck-Conservatorium in Amsterdam.

Met zijn diploma op zak bleek het niet zo gemakkelijk te zijn om een bestaan op te bouwen en hij besloot daarom iets geheel anders te gaan doen om in zijn levensonderhoud te voorzien. Hij volgde een P&O opleiding en rondde deze in 1999 af. Deze studie was goed om te beseffen dat zijn hart bij de muziek lag maar ook om uit het geïsoleerde bestaan van een solist te breken die binnen de vier muren van zijn kamer bezig is muziek te maken. Immers als dirigent ben je hoofdzakelijk met mensen bezig.

Na deze studie koos Arjan definitief voor de muziek en nam vanaf 2000 les bij Tijmen Botma,
Hoofd vakdocent Ha-Fa-Bra aan het Gronings Conservatorium en dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, waar hij het dirigeervak leerde. Vervolgens werd hij toegelaten op het Utrechts Conservatorium voor Orkestdirectie bij Jurjen Hempel.

In 2006 behaalde hij zijn Bachelor-diploma voor Orkestdirectie aan het Maastrichts Conservatorium waar hij les kreeg van Enrico Delamboye en Jan Stulen.

Op zijn eindexamen met het Universitair Symfonisch Orkest van Leuven dirigeerde hij de Enigma – Variations van Edward Elgar en van Joseph Jongen Impressions d’Ardennes.
Arjan van der Roest studeerde daarna Koordirectie bij Rob Vermeulen en ontving in 2013 zijn Masters diploma op het Utrechts Conservatorium. Hij studeerde er samen met Gerben Budding en Marjon van der Linden. Al tijdens deze studie voerde hij in Huissen de Mattheus Passion van J. S. Bach uit met een Barok orkest, een groot projectkoor, kinderkoor Ars Musica en solisten waaronder Frank Fritschy als evangelist (2011). Op het Conservatorium kreeg hij verder zangles van José Lieshout, pianoles van Henk Ekkel en vioolles bij Peter de Leeuw.


Werkervaring:

Vanaf het jaar 2000 is Arjan van der Roest werkzaam als dirigent van diverse gospel, operette, opera, kerk, dames en andere gemengde koren.

Arjan is vaste repetitor van de Utrechtse Bach Cantatediensten.